Pit stop in Copenhagen

Matka Floridaan sisälsi pit stopin Kööpenhaminassa. Kävin morjestamassa kaverini Tommin ja samalla tehtiin kaupunkikierros. Köpis tunnetaan varsin pyöräilijäystävällisenä paikkana ja vuokrattiinkin citypyörät sovelluksen kautta. Pyöräretkeä voi helposti suositella kaikille, jos kelit vaan suosii.

Kävimme katsastamassa Christianian vapaakaupungin, syömässä paperlandissa street foodia, pyörähtämässä nyhavenissa ja kirsikkana kakun päälle olihan se pienen merenneidon -patsas nähtävä. 

Christianiassa on kuvauskielto, joten jokaisen täytyy ite käydä katsomassa tuota hippien valtaamaa vanhaa sotilasaluetta ja avoimesta hasiskaupastaan tunnettua Pusher Streetiä. Otin kuvan alueen portista astuessamme EU:n puolelle! 😃 Tuolla 1000 hengen yhteisössä on tietysti kuklkijaa laidasta laitaan, mutta puutyöt ja taide näyttävät hasiskaupan ohessa olevan tulonlähde tuolle noin 1000 hengen yhteisölle. 

Vapaakaupungista pyörän ketjut punaisena suuntasimme syömään paperisaareen eli vanhaan paperivarastoon perustettiin katuruokamaailmaan. Pientä ruokakojua vierivieressä, paljon ihmsiä ja ehkä vähän kevyemmät hygieniapassit. Lounaaksi syötiin makoisa setti brasilialaisesta keittiöstä muutamia eri lihoja, maissiä ja perunaa. Valinnan varaa on niin paljon, että voi helposti tulla uudelleenkin. Ehkä seuraavaksi nyhtöankkaa? 

Palan painikkeeksi polkupyöräilijät nauttivat sweet crepet ja taas jaksoi ohjastaa konkelia; suuntana pieni merenneito. Matkalla tuolle kuuluisalle pronssipatsaalle kulki nyhavenin kautta, jossa vallitsi varsin vireä ja rento meininki. Värikkäitä taloja ja soittoruokalaa toisensa perään. Lopulta voi sanoa nähneensä merenneidon, mutta siinä se suurin anti olikin. Ilman sitäkin kokemusta pärjäisi.Lentokentällä, ennen lähtöä Fort Lauderdaleen, laitoin koodia yhteyshenkilölleni varmistaen ensimmäisen päivän aikataulua!? Yllätykseksi sain kuulla, että Amerikassa vietetään palkallista vapaapäivää maanantaina (Labor Day) ja vaihtoni aloitus siirtyykin päivällä eteenpäin. Aiemmin asiasta ei ole ollut puhetta vaikka aloituspäivästä on vaihdettu viestiä. Tulikin siis yksi päivä lisäaikaa orientoitumiselle ja tiedustelulle...

Kommentit

 1. Mites ne sisustuskaupat...?! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys naapuri. Sisustuskaupat hoidettu, kuten sovittiin! Loppu kamerasta vaan filmi just kriittisellä hetkellä... ;)

   Poista
  2. Hahhah, vai niin :-D seuraavalla kerralla sitten extra filmi mukaan...

   Poista

Lähetä kommentti