Hurrikaanivaroitus alueelle annettu

Kiitos kaikista viesteistä, terveisistä ja tsemppaamisesta! Kysymyksiä saa esittää enemmän, niin otan asioista selvää. Useat ihmiset vertaavat tilannetta vuonna 1992 riehuneeseen hurrikaani ja sitä seuranneeseen 30 pv:n sähkökatkoon...Tässä vähän vertailua hurrikaanien kokoluokasta Andrew vs Irma.


Sain eilen kokemuksen Amerikkalaisten väestön varoittamisen järjestelmästä, kun hurrikaanivaroitus pärähti puhelimeen noin klo 23.05 paikallista aikaa. "Hätätiedote" välitettiin siis suoraan alueella olevien kännyköihin. Pelastuspäällikkö kertoi eilen, että ennusteet tulevat muuttumaan/tarkentumaan ja on tyypillistä, että hurrikaani alkaa seilaamaa. Juuri näin tapahtuu! Tällä hetkellä näyttäisi, että hurrikaanin reitti olisi kuitenkin huomattavasti lännen puolelta eikä täällä välttämättä olisikaan kuin reilumpaa sadetta?? 👍


Floridassa siis useat miljoonat ihmiset ovat suuntaamassa pääosin pohjoisemmaksi joko omatoimisesti tai määrätyn evakuoinnin johdosta. Ranta-alueen mandatory evacuation käsittää arviolta Fort Lauderdalen kaupungissa 50-80 tuhattta vakituista asukasta ja sen lisäksi turistit. Kaupunki kuuluu Browardin piirikuntaan, jonka toimista voi käydä katsomassa lisää nettisivuilta. Samoin tässä kaksi muuta linkkiä infran varautumisesta/toimista ja tietoa kokonaisuudesta.

Kallen uudet varusteet

Kommentit