Palolaitoksen arki palautuu

Normaali palolaitoksen arki on hiljalleen palautunut myrskyn jälkeen. Alku viikosta oli kaupungin valtuuston kokous, jossa muistettiin palolaitoksen ja poliisin henkilöstöä myrskyn aikaisesta ensiluokkaisesta toiminnasta. Oli hienoa kuulla, miten kiitos muistettiin jakaa myös heidän perheilleen 👍👍👍 Moni oli lähettänyt perheet pohjoiseen turvaan myrskyltä ja työskenteli vuorokausia yhteiskunnan eteen. Nyt myrskyn laannuttua ovat pitäneet vapaapäiviä korjatakseen talonsa vaurioita ja viettääkseen aikaa perheen kanssa. Kotona odottava perhe kantaa usein suurta huolta, että onhan se oma isä/äiti/vaimo/mies/lapsi kunnossa auttaessaan muita hädän hetkellä?? Ei sitä osaa riittävästi huomioida ja arvostaa!

Kiitos FD ja PD!

Palolaitoksen päällikkökokous on joka viikon keskiviikko klo 9. Päällimmäisiä projekteja Ft Lauderdalen palolaitoksella ovat myrskyn jälkeiset paperityöt ja vahinkojen tutkintaan liittyvät järjestelyt, Tablet Command -kenttäjohtamisjärjestelmän käyttöönotto, raportointijärjestelmän päivitysversion käyttöönotto, paloasemien näyttötaulujen lisääminen, muutamat palomiesrekrytoinnit ja testaukset, paloveneen remontti (osaa odoteltiin Suomesta 😉), kuljettajatestaukset ja mahdolliset ylennykset, vuosittaisen Fire Expon järjestelyt. Lisäksi erilaisia seremonioita tuntuu olevan vähintään riittävästi..."Kukka ja kakku" -osastolla pitää kiirettä 😊

Palopäällikkö ja pelastuspäällikkö

Myrskyn jälkeiset selvitykset Valtion hallituksen nopean toiminnan virastolle (FEMA) eivät täysin mahdu järkeen. Työmäärästä kertoo jotakin se, että FEMA vaatii jokaisesta myrskyn aikana työskennelleestä työntekijästä täytettävän erillisen lomakkeen korvausten saamiseksi. Lomakkeessa käydään läpi tehdyt työt, työskentelyajat, asemapaikat, käytetyt ajoneuvot...Kaikki sadat käsinkirjoitetut laput tulee lähiesimiehen ja talouspäällikön allekirjoittaa, sähköinen järjestelmä ei kelpaa!? 😕

FEMA paperityötä

Alueen paikallinen lehti Sun Sentinel tiedusteli tällä viikolla FLFR:n historiaa ja näkemystä suojaliivien käytöstä. Palolaitoksella on Bostonin Maratonin iskujen jälkeen 05/2013 hankittu kaikkiin yksiköihin suojaliivit ja oman työturvallisuuden huomiointi kaikilla tehtävillä on lisääntynyt. Fort Lauderdale on ollut asiassa suunnan näyttäjä, koska useat eri palolaitokset ovat kyselleet kokemuksia ja pyytäneet suosituksia toimintamalleista.

Sun Sentinel 20.9.2017


Kommentit

  1. Pääsit siis mannekiiniksi, selkäpuolelta ei oikein heti miestä tunnista kun oudot vermeet päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkäpuolen kuvat sopii mulle! :) Tiedustelin, että millainen perinne/tapa täällä on värikuvasta sanomalehdessä. Ei kuulemma tarvitse tarjota mitään...mutta eiköhän se kakku heillekin maistu??

      Poista

Lähetä kommentti