Lyhyt ammatillinen tietoisku sammutustekniikasta ja suihkuputkista


Amerikassa on paljon eroa osavaltioiden ja kaupunkienkin välillä, joten nämä huomiot ovat vain Ft. Lauderdalesta. Pitävät arvossaan agressiivista otetta tulitaistelussa! 💪💪💪 Suurena erona sammutustekniikassa on ensisijaisesti käytettävä suihkuputki, joka on suorasuihku (Smooth Bore). Suorasta suihkusta johtuen käyttävät siis epäsuoraa sammutustekniikkaa, jolloin sammutusvaikutus saadaan ruiskimalla vesi katon/seinien kautta!? Autoista löytyy myös yhdistelmäsuihkuputket, joista käyttävät nimitystä Fog Nozzle. Näitä Suomessa pääsääntöisesti käytettäviä yhdistelmäsuihkuputkia (esim. TFT) voidaan Lauderdalessa käyttää pienissä huoneistopaloissa, joissa heidän näkemyksensä mukaan ko suihkuputken teho riittää.

Smooth Bore

Heidän keskeisin perusteensa käyttää suoraa putkea on, että yhdistelmäsuihkuputkien läpäisevyys on liian heikko isommissa paloissa. Kaikki vesi höyrystyy liian aikaisin eikä sammutusvaikutus ole tehokas. Kerroin meillä käytettävän pääsääntöisesti 1½" letkuja ja yhdistelmäsuihkuputkia, kuten myös osassa Amerikkaa. Ihmettelivät tuota yhdistelmää, koska suihkuputken tehoa ei saada käyttöön letkujen matalasta vedenkuljetuskyvystä johtuen. Olisi ihan mielenkiintoista ottaa suihkuputkivertailuun mukaan tuo, nykypäivän suorasuihku, Smooth Bore?

Fog Nozzle

Kysymys ei mielestäni tässäkään asiassa ole oikeasta tai väärästä tavasta, vaan vain erilaisesta tavasta. Keskeisintä ovat perustelut! Pitää muistaa ja uskaltaa kysyä miksi? Ei arvostellakseen vaan kehittääkseen/kehittyäkseen...Kommentit