2. kuukauden fiilikset

Aika lentää siivillä, tarkalleen 62 pv matkaa takana ja 24 pv seikkailua edessä. Ensimmäisen kuukauden pääasialliset fiilikset ovat edelleen voimissaa; ystävällistä ja avuliasta porukkaa, joka on valmis jakamaan kanssani heillä olevan.


Fire EXPO oli hieno kokemus heidän halustaan jakaa ja kehittää osaamistaan. Expon jälkeen olen saanut aistia A-työvuoron elämää 6 vuoron verran. Vuorojen välissä olen tehnyt suunnittelemiani päiväiskuja niin rahakirstun vartijan maailmaan kuin harjoitteluyksikköönkin. Tietysti yhtenä kohokohtana on ollut omien esimiesteni vierailu! Uskoakseni tuon kokemuksen kautta hekin pystyvät paremmin samaistumaan kokemuksiini ja vahvistamaan käsitystään vaihto-ohjelman hyödyistä.

Palautetta?
Palolaitoksen harjoitteluyksikköön ja pelastustoiminnan harjoittelun ohjeisiin ja sisältöön tutustuminen on vielä vahvasti vaiheessa, koska heillä pitää kiirettä uuden palomieskurssin perehdytys, veneharjoitukset ja ensihoidon koulutukset. Tavalla tai toisella otan selvää harjoittelunkin kokonaisuudesta, sillä haluan sijoittaa Keski-Suomalaisen ammattipalomiehen harjoittoittelun maailman kartalle. Tietty käsitys on aiheesta jo tottakai työvuorossa muodostunut, mutta tarvitsen lisää "lihaa luiden ympärille".

Uusia Fort Lauderdalen palomiehiä kartan kimpussa

Työvuoron komennuslista

Työvuoron matkassa olen päässyt näkemään heidän pelastustoimintaansa, pelastustoiminnan johtamistaa, asemapalvelustaan, harjoittelua ja ensihoitoa sekä tutustumaan työvuoron jäseniin! Näistäkin aiheista on odotettavissa tarinaa tässä blogissa. Muutamia kuvia näistä olenkin jakanut Instagramissa.

Autot kiiltää

Lounasta tiedossa

Ensi viikolla pitäisi toteutua mielenkiintoinen kahden työvuoron excursio poliisipartion kyytiin. Poliisin resurssit ja ympäristö vaikuttavat niin paljon erilaiselta suomalaiseen verrattuna ja ovathan he palolaitoksen vinkkelistä erittäin tärkeä yhteistyöviranomainen...keikoilla nähdään päivittäin!

Pääsenköhän tämän partion matkaan?

Kommentit