Operatiivinen valmius

Tikasauto

Työntekijöitä palolaitoksella on reilut 500, joista toimistohenkilöstöä lukuun ottamatta kaikki ovat pohjakoulutukseltaan palomiehiä! Operatiivinen minimivahvuus työvuorossa on 86 miestä, jotka ovat sijoittuna alueen 11 paloasemalle. Työvuorosta vastaa päivystävä päällikkö (Division Chief) ja hänellä on käytössään minivahvuudella työskenneltäessä kolme päivystävää palomestaria (Battalion Chief), jotka vastaavat 3-4 paloasemasta. Paloasemilla on muutamia erikoisosaamisista vaativia tiimejä; Tekninen pelastaminen, Vesipelastus, Vaaralliset aineet ja Lentokentän pelastustoiminta. Kalustoa asemilla on seuraavasti:

  • Sammutusautoja (Engine) 12 kpl
  • Ambulansseja (Rescue) 16 kpl
  • Tikasautoja (Ladder) 3 kpl
  • Raskas raivausauto (Squad)
  • Lentokenttäpaloauto (ARFF)
  • Paloveneitä (Fire Boat) 3 kpl
Raskas raivuri

Pienempi palovene

Sammutusautot ja tikasautot on miehitetty kolmella taistelijalla (paloesimies+kuljettaja+palomies). Ambulanssit on kahta lukuunottamatta miehitetty kahdella. Työvuoron päällystö liikkuu itsenäisesti, ei kuljettajaa käytössä.

Sammutusauto

Jokaisen kolmen työvuoron (A, B, C) kirjavahvuus on 120-125 miestä. Täällä työvuorot työskentelevät menneinä vuosina Suomessakin käytetyssä työaikamallissa (1+2), jossa 24h työvuoroa seuraa 48h vapaa. Joka 7. työvuoro on ns. Kelly-shift eli tasoitusvapaa. Kyseinen järjestelmä tuottaa 48h/vk. Tuosta 120 miehestä vähennetään tasoitusvapaalla olevat, lomailijat ja sairaslomat niin päästään aika lähelle tuota 86 miestä. Yleensä muutama mies joudutaan palkkaamaan ylitöihin joka päivä.


Kommentit