Fire EXPOn täysillä käyntiin

Tulta päin!

Varsinainen Expo alkoi kansainvälisten palomiesten koulutuksen jälkeen. Iltajuhlien lisäksi keskiviikon ja torstain ohjelmassa oli luentoja. Kansainväliset palomiehet pääsivät keskiviikkona kokemaan paikallisen palokoulun alueella savusukelluskontin elämyksiä ja saman aikaisesti entinen Navy Seal David Rutherford piti kuulijoilleen motivaatioluennon. Torstaina lauteille kiipesi palomies Aaron Fields Seattlesta, joka on erittäin vihkiytynyt hyökkävän sammutustekniikan kehittämisessä. Itse en valitettavasti päässyt tuota esitystä seuraamaan, koska olin  Browardin piirikunnan palopäälliköiden tapaamisessa. Voi olla, että Fieldsin esityksestä olisi jäänyt enemmän käteen 😁

Onneton lokki ja Navy Seal!

Navy Seal rakensi oman luentonsa neljään teesiin: Sitoutuminen tiimiin/joukkueeseen, Tavoitteellinen harjoittelu, Kommunikaatio ja Johtajuus! Värikäs esitys, jossa oli vahvasti ammattisotilaan tausta nähtävissä ja kuultavissa. Paljon tuttuja teeseja johtamisesta ja tiimin toiminnasta erilaisessa paketissa; mielenkiintoista kuunneltavaa. Teki myös pilaa suomalaisista käsikranaateista, joten oli tauolla mukava paiskata kättä ja kertoa olevansa Suomesta! 😏 Hänen viestinsä oli, että "Eilinen on ainut helppo päivä" ja "Palvele etenkin niitä joista et pidä, niin kehityt!?"
Perjantai ja Lauantai olivat sitten Expon pääpäivät, jolloin pyöri kahdeksan eri koulutusta ympäri kaupunkia. Itse olin mukana pääsääntöisesti kuumissa savusukellusharjoituksissa. Lisäksi seurasin muita samalla alueella järjestettyjä rasteja, kuten katon avaus, pelastautuminen/palomiehen pelastaminen, käsisammuttimen käyttö huoneisto/rakennuspalossa...Minusta mielenkiintoisin video on tuo Survivor, jossa simuloidaan romahtaneen välikaton tms alla liikkumista! Linkit videoihin:

Valmiina koitokseen

Katon avaus


Käsisammutinkoulutus

Palonjälkiä

Kommentit

  1. Hienoja kuvia ja vauhdikasta menoa! Kiitos Kalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos juttujen pohjalta herää kysymyksiä/tarkennettavaa, niin laittakaa eetteriin...

      Poista

Lähetä kommentti