Fire EXPO valmistelua

Viimeinen viikko meni pitkälti vuosittaisen Fire Expon parissa. Kyseessä on pelastustoiminnan osaamisen kehittämisen ympärille rakennettu tapahtuma, johon osallistuu palomiehiä ympäri Amerikkaa. Pääosa noin 400 osallistujasta saapui Floridan alueelta, mutta Etelä-Amerikan maistakin osallistui noin 80 taistelijaa. Näille ns. kansainvälisille palomiehille koulutuskieli on espanja ja muille englanti. Tapahtuman järjestää Fort Lauderdalen palomiesten yhdistys. Järjestäjille Expo on pohjimmiltaan varainkeruutilaisuus, joka tarjoaa omalle porukalle vuoden hienoimpia kokemuksia, osaamisen kehittämistä opettamisen muodossa, yhdessä oloa kollegoiden kanssa ja verkostoitumista! Suurta palomieshenkeä aistittavissa... 

Vaneria ikkuna-aukkoihin

EXPO-kärry

Mun työpiste sirkkelin varressa, kaikki sormet tallessa!

Osallistuin Expoa edeltävänä viikkona harjoituskohteiden valmisteluun. Kohteiden kanssa on vastaavan tyyppinen lupamenettely kuin Suomessakin ja aivan vilkkaimmassa ytimessä ei polttoharjoituksia voida järjestää. Vaikka osaamisen kehittämisen kannalta autenttiset polttoharjoitukset ovat parhaimpia, niin päätöksiä tehdessä vaakakupissa painaa myös alueen naapurusto. Palolaitos ei tieten tahtoen halua mainettaan pilata ja savustaa koko asuinaluetta. Kohteiden polttolupa varmistui vasta h-hetkeä edeltävällä viikolla.

Ovista kulma pois letkuja varten

Polttoharjoituksiin käytettävistä rakennuksista otetaan sisältä käytännössä kaikki pois. Ikkunoiden poiston jälkeen ikkuna-aukot levytettiin ulkopuolelta. Sisäpuolelle polttonurkkaukset levytettiin ja sähköpistorasiat peitettiin. Jokaiseen tilaan yksi ikkuna-aukoista varustettiin yläsaranoidulle levyllä. Ajattelin luukun olevan ensisijaisesti savutuuletusta varten, mutta kertoivat sen perustuvan NFPAn ohjeeseen polttoharjoituksista ja olevan hätäpoistumista varten. Vaatimus on tullut polttoharjoituksissa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen.

Ikkunat pois

Palomestari Salzano laittoi pihat kuntoon

Harjoituskohteisen valmisteluun osallistui kyseisenä päivänä 20-30 palomiestä. Valmistelusta vastaava kaveri oli varsin yllättynyt ja kertoi meidän kaikkien tuntemasta ilmiöstä. Yleensä lupaajia on paljon, mutta varsinaisiä tekjijöitä vain muutama. Heillä on sellainen 5-10 hengen aktiiviporukka joka pyörittää toimintaa. Työmäärä kasaantuu samoille tekeville tyypeille kuin niin usein kaikessa järjestö- ja seuratoiminnassa...ehkä myös työelämässä? 😔

Materiaalia alkupaloihin

Valmiina polttoharjoituksiin

Kommentit

  1. Miksi tuo Jenkkilippu tuolla katolla? Sinun vuoksi, vai onko se aina liehumassa jos harjoitellaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännön harjoitukset alkoivat yhteisellä tilaisuudella, jossa kunnioitettiin lippua ja isänmaata sekä pyydettiin siunausta hyville harjoituksille ja muistettiin ajasta iäisyyteen siirtyneitä taistelijoita!

      Poista

Lähetä kommentti