Fire EXPO kansainväliset taistelijat

Paikallisen palokoulun kalustoa
Maanantai ja tiistai kuluivat kansainvälisten palomiesten peruskoulutuksen parissa. Käytiin läpi perusteita savusukellustekniikasta, murtautumisesta, suihkuputkien käytöstä jne. Osallistujille ei ole mitään varsinaista taustavaatimusta ja kuulemani mukaan pääosa näistä kansainvälisistä vieraista on vapaaehtoispuolen edustajia. Osallistujia muun muassa Panamasta, Brasiliasta, Kolumbiasta, Argentiinasta, Chilestä...



Alkuviikon peruskoulutuspäivät järjestettiin Broward Fire Academyssä, joka on toinen tämän alueen palokouluista. Toinen palokoulu on Coral Springs Fire Academy. Näiden lisäksi läheisellä Hollywoodin palolaitoksella on osavaltion vaatimukset täyttävä harjoitusalue. FLFR käyttää näitä kolmea yllä mainittua aluetta, ellei oman kaupungin alueelta löydy sopivaa harjoituskohdetta kulloiseenkin tilanteeseen. Jokainen voi katsoa videon Broward Fire Academyn alueesta ja ne jotka tuntevat Pelastusopiston Kuopiossa voivat suorittaa vertailua faciliteeteista.




Kansainvälisten taistelijoiden koulutusten yhteydessä tapasin ruotsalaisen palomiehen, joka on ollut töissä Fort Lauderdalessa -90 -luvun alkupuolelta asti. Alun perin ilmasto veti nuorta miestä puoleensa, kun oli saapunut syksyn hämärtäessä Floridan lämpöön. Parasta hänen mielestään on, että kaikki mahdolliset harrastukset ja aktiviteetit löytyvät hyvin läheltä ja on palomiesten palkkatasokin ihan mukava lisä 😉 Hänen mukaansa amerikkalaisilla ei ole oikeaa käsitystä esimerkiksi pohjoismaista ja siitä että osa asioista voi olla huomattavasti pidemmälle kehittyneitä kuin "ison veden toisella puolella".

Ruotsi ja Suomi edustettuna

Kommentit