Auton vuokrauksen kokemuksia/vinkkejä

Palomies Sami jakoi muutama vuosi sitten vastaavassa henkilöstövaihdossa ollessaan värikkäitä vastoinkäymisiä auton vuokraukseen liittyen. Kaipa minäkin voin kokemuksen jakaa, koska kantapään kautta näitäkin on opittava. Omat kokemukseni perustuvat nyt kahteen Floridaan suuntautuneeseen reissuun, joissa molemmilla kerroilla auto on vuokrattu Fort Lauderdalen kansainvälisen lentokentän Rental Car Centeristä. Mielipiteet siis perustuvat omiin vähäisiin kokemuksiin, mutta toivottavasti niistä on jollekulle edes naurun verran iloa...

Myös pientä lomailua töiden ohessa. Olihan kokemus!Pahinta myrkkyä omalle lompakollesi on, jos menet suoraan vuokrafirman tiskille ja vielä kiireessä. Nykyisellä reissulla vuokra-auto oli etukäteen varattu koko ajaksi eli 87 päivää, mutta tiskille päästyäni minun luottokorttini magneettinauha oli pois pelistä. En muista milloin viimeksi olisin Suomessa tuota magneettinauhaa tarvinnut. Ja tietysti lompakossa vain yksi luottokortti 😓 Auton vuokraamiseen kyseisestä firmasta piti olla luottokortissa toimiva magneettinauha, ei muuta vaihtoehtoa, joten peruutin alkuperäisen varauksen ja siirryin seuraavalle luukulle. Kyseisessä auton vuokrauskeskuksessa on kymmeniä vuokrafirmoja useassa kerroksessa...

Seuraava suunnitelma oli vuokrata auto vain yhdeksi päiväksi ja selvitellä tätä problematiikkaa päivän valossa hyvin levänneenä. Ainut kriteeri tässä vaiheessa oli firma, johon kelpaisi sirullinen luottokortti. Sehän löytyi ja autokin kyllä, mutta hintaa yhdelle päivälle joku 50€ 😊 Väsynyttä turistia vietiin kuin kuoriämpäriä ja lisättiin vähän parempaa vakuutusta.

Reissun vuokra-auto nro 2


Ajattelin, että seuraavana päivänä puristan parhaan mahdollisen vuokradiilin koko loppu ajalle. Luottokorttihässäkän jälkimainingeissa seuraavaksi ongelmaksi muodostui vuokra-ajan pituus, koska pääosa firmoista ei ilmeisesti tiskiltä tilatessa voi tehdä yli 30pvn sopimuksia, näin ainakin useampi varsin loivaliikkeinen "asiakaspalvelija" 😵 kertoi. Eräs firma sai kuitenkin uskoteltua (prkl) ja koukutettua minut asiakkaakseen. Tiskiltä lupasivat, että tästä näin helposti lukitaan toosi hyvät hinnat koko loppuajalle. Sopimuksen ainut huono puoli oli, että minun pitäisi käydä vaihtamassa auto kuukauden välein! Paperille kirjoitettiin vielä ylös seuraavien varausten numerot ja hinnat dolllarilleen.

Lähdin yllä esitettyyn leikkiin mukaan. Heräsin vasta auton vaihdon lähestyessä ja tarkastellessani tulevia varauksia, joiden hinnat olivatkin sovituista pompanneet reilusti ylöspäin. Samalla olin havainnut, että luottokortilla oli sovitun vuokrahinnan lisäksi noin 1600 € ylimääräinen varaus, vaikka nimen omaan painotettiin ettei mitään ylimäräisiä varauksia kortilta tehdä! Soitin ensin erittäin hyvin toimivaan Customer Servicen puhelinpalveluun selvittääkseni mysteeriä, mutta pitkän puhelun päätteeksi yhteenvetona todetaan, että näkevät vain tililtä tehdyt veloitukset eivät varauksia. Suunnaksi taas RCC ja sama asiakaspalvelija pihteihin, kuin sopimuksen teko hetkellä. Ensiksi peruutettiin kaikki varaukset, vaikka uskottelu hyvästä hinnasta jatkuikin. Toiseksi kuvat verkkopankista esille ja huvittuneena seuraamaan sitä pään pyörittelyä ja asian selvittelyä. Mikropopparit vain puuttuivat...! Kukaan ei osannut kertoa mistä heidän firmansa tekemä varaus oli luottokortille ilmestynyt. Sain ravintoketjussa seuraavan pomon sähköpostiosoitteen ja iloisen tervehdyksen "take care buddy". Seisoin hetken kuin tikku paskassa ihmetellen tätä meininkiä!?

Vuokra-auto nro 3

Varaus saatiin luottotililtä pois pankin oikein hyvällä toiminnalla, mutta vastausta en tuolta ylemmältä pomolta ole vieläkään varauksesta saanut. Muutaman päivän selvittelyn jälkeen tein varauksen loppuajalle RentalCar.comin kautta. Posiitivisia puolia olivat selvästi tiskiltä tarjottua halvelmpi hinta ja hintaan sisältyvä Floridassa pakollinen vakuutus (liability). Loppuviimeksi säästimme tällä järjestelyllä noin puolet verrattuna suoraan tiskiltä tehtyyn varaukseen. Käytännössä sivuston kautta vuokraat tietyn kokoluokan auton (economy, medium, standard, full size, SUV...) ja tuolla keskuksessa selviää mikä menopeli alle tulee. Sivuston kautta varattessa tiskillä hoidetaan paperityöt kuntoon, valitaan mahdolliset lisävakuutukset ja tietullit, joiden jälkeen pääset autohalliin valitsemaan menopelisi maksamasi kokoluokan autoista. Jokaisen autorivistön päässä on kokoluokkaa osoittava kyltti ja kaikissa avaimet paikoillaan. Ei muuta kuin pakkaat perheen/matkatavarat kyytiin ja ajat EXIT-merkkien mukaisesti pois parkkihallista. Viimeisenä ennen ulospääsyä ja piikkimattoa on koppi, jossa tarkastavat paperit ja liittävät valitsemasi auton käyttöösi. Käsitän, että tiskiltä suoraan vuokrattaessa he samalla kertovat mikä auto tulee käyttöösi (esimerkiksi meillä se oli Chevrolet Cruz) ja parkkihallin valinnan vaikeus jää kokematta 😊

Edellisen vuoden kokemuksista viisaampana tiesin heidän tiskillä tarjoavan parempaa vakuutusta ja tietulleja. Heidän mielestään ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin maksaa etukäteen koko reissun tietullit ja paras mahdollinen vakuutus. No tällä kertaa olin onneksi tietoinen tilanteesta ja kieltäydyin kunniasta. Tiskillä luottokortilta tehtiin reilu 200€ varaus, joka vapautetaan autonpalautuksen yhteydessä. Muuten ei raha tiskillä enää vaihtanut omistajaa, vaan netissä maksettu hinta piti kutinsa. Tietullit olisivat etukäteen maksettuna olleet noin 330€ ja nyt omatoimisesti hankittu/aktivoitu Sunpass -tili tulee meidän käytöllä kustantamaan noin 50€. Samalla tuota Sunpass-tiliä voi helposti käyttää parkkimaksujen maksuun mm. Miamin lentokentällä ja Hard Rock Stadiumilla.

Tuulilasiin liimattava tietullien lukusiru, toimii! 👍


Kootut tipsit autovuokraukseen Floridassa:
  • Kiireestä maksat pommin varmasti, joten suosittelen pysymään kylmän viileänä ja pitämään kiireen/välttämättömän auton tarpeen vain omana tietona.
  • Varmista ennen reissua, että luottokorttisi magneettinauha toimii. Suosittelen kahden eri luottokortin (katteellisen 😉) mukaan ottamista kaiken varalle.
  • Vuokraa auto etukäteen nettipalvelusta, esimerkiksi Rentalcars.com tms. Tällöin auton vuokrafirma vain luovuttaa jo maksamasi ajoneuvon sinulle.
  • Ota etukäteen selvää alueen tietulleista ja vertaa niitä omaan tulliteiden käyttötarpeeseesi. Muista, että pääosa teistä on kuitenkin tullivapaita, vaikka vuokrafirman tiskillä saatetaan luoda toisenlainen kuva.
  • Selvitä luottokorttiisi mahdollisesti kuuluva vakuutusturva ja tee tämän jälkeen päätös tarpeellisesta (lisä)vakuutuksesta vuokra-autoon.
  • Tietysti ajokortti on ihan hyvä olla matkassa mukana, suomalainen sellainen kelpaa suoraan.

Kommentit