Henkilöstövaihto ja alustava työsuunnitelma

Minut on siis valittu Jyväskylän kaupungin henkilöstövaihtoon, jonka ideana ideana on työskennellä 1-3 kk ulkomailla vastaavissa tehtävissä kuin Suomessa. Lisää vaihto-ohjelmasta ja vaihdossa olleiden raportteja on luettavissa täältä!

Keski-Suomen pelastuslaitokselta on Jyväskylän kaupungin henkilöstövaihdon kautta päässyt vuosien saatossa neljä työntekijää näkemään ja kokemaan oman alan työtä vieraassa ympäristössä. Reijo ja Ari ovat vierailleet Englannissa, Juha ja Sami Amerikan maalla. Olen siis viides, jolle tuota ikimuistoista mahdollisuutta tarjottiin ja kohteeksi valikoitui palolaitos Amerikan Venetsiassa 😎

Suunnitelmissa on paneutua laajasti pelastuslaitoksen toimintaan. Työsuunnitelman ensimmäiselle kuukaudelle on budjetoitu: Tutustumista alueeseen, paloasemiin ja ihmisiin, Perehtymistä pelastustoimen rahoitukseen, mitoitukseen ja suunnitteluun sekä onnettomuuksia ennalta ehkäiseviin toimiin, Syventymistä pelastustoimen ja ensihoidon koulutusjärjestelmään sekä pelastustoiminnan harjoitteluun. Toinen kuukausi olisi suunnitelmissa kulkea jo vuoron palomestarin mukana havainnoiden hänen tehtävänkuvaansa, erityisen kiinnostuksen alla tietysti pelastustoiminta ja sen johtaminen. Kolmannen kuukauden suunnitelma on tarkoituksella jätetty tässä vaiheessa avoimeksi ja tarkentuu matkan varrella.

Vaihto-oppilas ja tuliaisena vietävä Gallet XF -kypärä

Kommentit