Hakuprosessi ja taustatyötä reissun mahdollistamiseksi

Jyväskylän kaupungin vakituisilla työntekijöillä on vuosittain mahdollisuus hakeutua henkilöstövaihtoon. Parasta aikaa on vuoden 2018 vaihtoon haku käynnissä...jo tässä vaiheessa omaa matkaani suosittelen kaikkia kiinnostuneita hakemaan ja tietysti panostamaan hakemukseen!

Ulkomaan komennus/vaihto on ollut perheemme suunnitelmissa jo vuosia, varsinainen valaistuminen taisi tapahtua Palomies Samin reissusta Jacksonvillen palolaitoksella 2013. Hakeutuminen vaihtoon mahdollistui, kun myimme omakotitalon pois ja pakkasimme tavarat kohti Jyväskylää. Teimme viime vuoden keväällä tiedustelumatkan nykyiseen vaihtokohteeseeni ja kävimme paikan päällä keskustelemassa heidän näkemyksistään vaihtoa kohtaan. Heidän myötämielinen suhtautuminen ja yhteyshenkilön saaminen loi jo silloin positiivista virettä.

Syksyllä yritin panostaa hakemukseen, jotta motivaationa ja odotukseni välittyisivät myös kaupungin kansainvälisten yhteyksien tiimille. Joskus alkuvuodesta oli haastattelut ja hetki tämän jälkeen suuri pettymys, kun jäin varasijalle! Pelastuslaitokselta on niin moni vuosien varrella ollut ja hakemuksesi ei linkittynyt kaupungin strategiaan kuuluivat perustelut...

Jouduimme hautaamaan pitkään punotun juonen. Ajattelin, että eihän pelastuslaitokselta enää seuraavana vuonna kukaan voisi päästä, koska silloisen suunnitelman mukaisesti pelastustoimi oli siirtymässä pois kaupungin helmoista maakunnan tuottamaksi toiminnaksi vuoden 2019 alusta. Rouva Fortuna näytti toisen puolensa, kun huhtikuun alussa sain yllättävän yhteydenoton ja minulle ilmoitettiin peruutuspaikasta henkilöstövaihtoon. Kyllä kiitos!!! 

Tämän jälkeen pikapikaa yhteyttä Amerikan maalle ja muutaman viestin jälkeen alkoi odotus. Vaihtosysteemi toimii niin, että työantaja mahdollistaa vaihtoon osallistuminen ja tukee vaihtoa, mutta itse pitää luoda suhteet ja etsiä sopiva paikka. Olimme parin kuukauden odottelun jälkeen taas muuttamaan suuunnitelmaa, kunnes viime tingassa tärppäsi. Juhannusviikolla paikallisen palolaitoksen iso päällikkö hyväksyi esitykseni vaihdosta. Kaupungin suosituskirje oli varmasti vastaanottavaan päähän tarpeellinen ja ihan hienoa luettavaa, en muistanutkaan kuinka hyvä ja luotettava työntekijä olenkaan...😉

Työkalu


Kommentit

Lähetä kommentti